Styrkeøvelse for setemuskler

Styrkeøvelse for setemuskler trener opp musklene rundt bekkenet, spesielt muskelen m. gluteus medius. Vi kaller øvelsen for muslingen, da kneet som løftes kan sammenlignes med et skjell som åpnes.

Problemstilling

Ønsker du å bli en enda bedre løper? Eller ønsker du å bli enda bedre i knebøy og andre baseøvelser? Eller er du, eller har du nettopp vært gravid? Sliter du med bekkenløsning? Da passer denne øvelsen bra for deg.

Veiledning

Ligg sidelengs, og pass på at overkroppen er stabil. Det kan hjelpe å holde en hånd på hofta for å passe på at den ikke roterer bakover. Det er kun kneet som skal løftes, mens hofta holdes stabil. Beveg så kneet opp uten å rotere for mye over. Gjør 15 repetisjoner over 3 serier. Veksl gjerne mellom høyre og venstre side mellom seriene.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.