Styrkeøvelse kneløft

Styrkeøvelse kneløft trener opp muskler i sete og lår, ved hjelp av egen kroppsvekt.

Problemstilling

Ønsker du å bedre løpsteknikken og løpsøkonomien din? Da er denne øvelsen bra for deg. Her får du nemlig styrket bekkenstabiliteten din, samtidig som du trener kjernemusklene i en funksjonell øvelse.

Veiledning

Prøv å ha en stabil overkropp, og ikke fall ut med hofta (prøv å holde den rett). Overdriv gjerne øvelsen slik at du tenker deg at du er i en sprintfase, eller at du skal til å ta et eksplosivt indianerhopp. På den måten spenner du opp enda mer av muskulaturen, og du får bedre effekt. Kjenn at du er sterk i kroppen, og overfør denne følelsen til neste gang du er ute å løper. Gjenta øvelsen 10 ganger på hvert ben, i 3 serier.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.