Styrkeøvelse for setemuskler med strikk

Styrkeøvelse for setemuskler med strikk, trener opp musklene rundt bekkenet og spesielt setemuskelen m. gluteus medius ved hjelp av strikk. Vi kaller øvelsen for gummibåndsgange eller «space invaders».

Problemstilling

Ønsker du å bli en enda bedre løper? Eller ønsker du å bli enda bedre i knebøy og andre baseøvelser? Eller er du, eller har du nettopp vært gravid? Sliter du med bekkenløsning? Da passer denne øvelsen bra for deg.

Veiledning

Ta strikken rundt anklene, knær og tær pekende rett frem, evt. vinklet litt inn eller ut for å ta ulike deler av setemusklene. Gå så sidelengs med stabil overkropp, med hendene på hoftene. Det er vanlig at man jukser litt og svaier overkroppen fra side til side, om man ikke er helt vandt med bevegelsen. Prøv å hold ryggen helt rak og stabil istedet. Har du ikke en strikk du kan ha rundt anklene, kan du evt. holde i et gummibånd og trekke strikken under bena og opp mot hofta. Gå 10 skritt hver vei i 3 serier. Vi pleier å si gå en runde rundt spisebordet hver vei. Etter noen uker kan man begynne å gå to runder hver vei.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.