Tøyeøvelse for løperkne med foamroller

Tøyeøvelse for løperkne med foamroller, øker bevegeligheten i muskler og bindevev på utside lår, og forebygger løperkne.

Problemstilling

Har du vondt på utsiden av kneet når du går eller løper? Føler du deg sliten i setemusklene og at kneet ikke fungerer helt som det skal? Da kan det være at du har løperkne, eller begynner å få det. Denne øvelsen hjelper deg.

Veiledning

Bruk kroppsvekten din, og støtt deg slik at du får et passende press inn mot låret. Rull forsiktig opp og ned i området du kjenner er stivt og ømt. Rull opp og ned i ca 1 minutt.

Foamroller kan kjøpes i nærmeste sportsbutikk, eller ved en av våre klinikker. Et supert verktøy med mange bruksområder, som du kan bruke for å behandle deg selv.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.